BrunplystreandBeskrivelse:

Er litt bråkete, plystrende lyd, (whistling duck på eng.)men en aktiv og spennende and. Danner ofte store grupper, også med andre arter plystreender.

Spiser egentlig bare  om    natta, frø, korn, ris, insekter. Begge kjønn ganske like, men hunnen er litt mindre. Ungene er litt mørkere i fjærdrakten.Den er ikke så hardfør som mange andre ender. På vinteren er det en fordel med kunstig varme. Sørg for mye halm til underlag på vinteren, det kan forhindre frost i de store   føttene.

Utbredelse:
Utbredt over et vidt område. Nordamerika, Søramerika, Afrika og Asia.

 

BrunplystreandBiotop:
Åpne våtmarksområder og sumper. 10-17 egg klekkes etter 30 dager. Foreldrene skifter på å ruge. Begge passer andungene som er flyvedyktige etter 60 dager. Lager reir på bakken blant kvister og buskas, men kan også hekke i samme rugekasser som brudeanda
 

 

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett