Chiang Saen Lake i Nord-Thailand er et kjent mål for fuglekikkere fra hele verden. I november og desember er det vanligvis tusenvis av svømmefugl fra Europa som mellomlander her.
Chiang Saen Lake inngår i Ramsarkonsvensjonen om bevaring av spesielt verdifulle våtmarksområder.
Jeg oppsøkte dette vannet/våtmarksområdet i midten av desember. Det var spesielt rapportene om store flokker av mandarinender som fanget min interesse, en av de aller flotteste fuglene etter min mening.

Jeg hadde på forhånd fløyet fra Phuket via Bangkok og opp til Chiang Rai, der bodde jeg nærmere en uke. Utflukten til Chiang Saen Lake foretok jeg ved å ta den lokale bussen til Chiang Saen. Det er et lite sted ved Mekongfloden, her går grensa til Laos. Området er også kjent under navnet Det Gyldne Triangel, fra da det foregikk en betydelig produksjon og omsetting av opium her. Ved havna lå store flodbåter fra Kina.
I Chiang Saen fant jeg et sted med utleie av sykler. Innsjøen lå 25 kilometer unna. I Thailand er det vanlig å prute på prisen, det var ikke i tankene mine da jeg spurte hvilken vei jeg skulle sykle for å komme til Chiang Saen Lake. Resultatet ble likevel at for hver gang jeg gjentok spørsmålet mitt om i hvilken retning jeg skulle sykle så ble leien rimeligere. Jeg ble etter hvert nervøs for at hele leien av syklen skulle gå i vasken, så jeg sa bare ok! Da var prisen nede i 8 kroner for en hel dag!

Etter mye om og men kom jeg fram til vannet,(syklet i feil retning). Det var et naturskjønt område, desverre var det lite med svømmefugl akkurat denne dagen, noen få dykkender og en flokk med flekknebband var det eneste jeg så. Men det var masse av andre fugler rundt vannet. Problemet var å fange de i kameralinsen. Blant annet forsøkte jeg flere ganger å ta bilde av en type linerle, ikke den vi har her, men ikke ulik.
Jeg har valgt å avslutte bildeserien med et bilde av perlefrankolin (Chinese Francolin) som en også kan treffe på rundt vannet, fotograf er Puthai Paiwan.

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett