Pavlovskaya - Foto: Salienko Evgenii | ShutterstockHistorie: Pavlovskaya er en gammel hønserase som har vært kjent i det russiske imperiet siden slutten av 1700-tallet. Rasen ble oppkalt etter stedet der hønsene hadde stor utbredelse, landsbyen Pavlovo i Nizhny Novgorod-regionen, nåværende Pavlovo by. I lang tid ble Pavlovskaya ansett som tapt, selv om oppdretterne håpet på å finne spor. Rundt 1980-tallet begynte fjærkreoppdrettere fra forskjellige deler av Sovjetunionen å lete etter etterkommere av den en gang så berømte rasen.

Forskere undersøkte regionene der det kunne være igjen noen eksemplarer av denne flotte rasen. I 1991 var det en konferanse for foreningen hobbyoppdrettere av hagefjærkre og de lagde et samarbeid med klubber av sjeldne og forsvinnende prydhønsraser for å se etter Pavlovarasen. Hobbyoppdretterne var hovedsakelig inspirert av ideologen til grunnleggeren av Russisk samfunn for oppdrettere av prydfugler, B. Antonychev, som ble født i landsbyen Pavlovo. På konferansen bestemte de seg for hvilke gårder som skulle gjenopprette den unike rasen.

Beskrivelse: En høns av lett rasetype, størrelsen er mindre enn en gjennomsnittlig type høns, men grasiøs og elegant med nesten horisontal kropp, med en kam som ligner en hjelm, et kraftig skjegg og muffer. Beina er korte med rasespesifikke beinfjæringer rundt beinet. Vekt: hane 1,7 - 1,8 kg, høne 1,2 - 1,4 kg

Pavlovskaya - Foto: galitsin | Shutterstock Temperament: De har en hyggelig personlighet som er nysgjerrig, livlig og tillitsfull. De er ekstremt hardføre kan til og med å holde seg ute i -36 C i trær uten frostskader.

Egg: Eggene er hvite, minstevekt er 48 gram. Eggproduksjon per år: 70 til 90 egg på 50 gram.

Farger: Gull, sølv, hvit, svart.

 

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett