Barnevelder - Foto: FiledIMAGE | ShutterstockHistorie: Barnevelder ble utviklet i byen Barneveld i Gelderland sentrum i Nederland. Barnevelder antas å være en miks av croad langshan, brahma og kochin som ble utviklet rundt 1911.

Dutch Poultry Club diskuterte anerkjennelse av Barnevelder som en ny rase i 1919, men det var ikke før oppdretterforeningen ble dannet i 1921 at Barnevelder-standarden først ble bestemt.

Den ble formelt akseptert som en anerkjent rase i 1923.

Beskrivelse: Barnevelder er en av hønserasene som er mest kjent for sin evne til å legge veldig mørkebrune fargede egg. I likhet med eggene sine er disse kyllingene veldig mørke og veldig attraktive. Hane og høner har for det meste en blanding av mørk mahogny og svart, men fjærene har et dobbelt snøremønster og en enorm mengde glans, så den samlede effekten er av bronse og grønn glans.

Barnevelder - Foto: Charlotte Bleijenberg | ShutterstockTemperament: Barnevelder er aktive og selvsikre høns. De er enkle i fôrveien og føyelige og vennlige med andre høns. Det er fugler som ser ut til å ønske å komme i gang og ser ut til å alltid være opptatt med å finne fôr.

De er gode eggleggere hele året. De legger mellomstore til store mørkebrune egg opp mellom 150 - 208 stk per år. De er gjennomgående stabile eggleggere, selv om eggproduksjonen deres kan gå ned i sommerhalvåret. De begynner å legge egg fra de er rundt 28 uker gamle. De kan bli klukk og legge seg til å ruge og bli gode mødre. Til og med hanen har vært kjent for å være flink til å passe kyllingene. Hvis du avler Barnevelder, er det best å få råd fra Barnevelder avlsklubb eller erfarne oppdrettere.

Egg: Eggene er mørkebrune med brune flekker, de veier omtrent 60 gram for store høns, og 40 gram for dverg.

Barnevelder - Foto: John Barlow|Shutterstock Farger: Hvit, svart, dobbelrandtegnet, blå/dobbelrandtegnet,rapphønsfarget, blå/rapphønsfarget, mørkebrun

 

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett