Beskrivelse: Smaragdduen er sky og litt anonym. Det er ikke så lett å få øye på den, selv om den er relativt vanlig der den lever. 25 vcm, metallisk grønne skulderfjær, vinger, underdel er rosa, hodet hos hunnen er gråaktig, hos ghannen er det brunt.
Kalleropet er som et lavt cu-oo eller tik-oo, og repetert monotont; mykt, lavt tu-hoop.

Spiser nedfallsfrukt og frø på bakken. Termitter står også på matseddelen. Ulikt andre duer så spiser smaragdduen for det meste alene, eller i par.

Utbredelse: India over til Kina og Fillipinene, Sørøst Asia til østlige Australia.

Biotop: Regnskoger og andre områder der regnskog vokser.
Reiret bygges gjerne i et palmetre på et palmebad, 1 - 5 meter over bakken. Legger 1-2 hvite egg , men vanligvis vil bare en kylling overleve. Det er hunnen som ruger eggene. Eggene klekkes etter to uker og ungene flyr etter 12-13 dager.

Lyden av Smaragddue:

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett