Australorps høns    -   Foto: Karin Jaehne | Shutterstock Historie: Utviklingen av Australorp begynte i Australia rundt 1890 til 1900, basert på svart Orpington-stammer fra England. Orpington ble først og fremst oppdrettet i England for sitt kjøtt. Oppdrettere krysset svart Orpington med Minorcas, hvite Leghorns og Langshans, alle kjent for deres eggleggingsevne. Det er omtalt at Plymouth Rocks muligens også ble brukt i deres utvikling.

Målet med oppdrettet var å opprettholde rasens tosidige natur samtidig som de fokuserte på å forbedre dens evne til å legge egg. De ønsket en fugl med en utmerket eggleggingsevne som også ville produsere en god størrelse kropp til bordbruk. De var ganske vellykkede.

I eggleggingskonkurranser i løpet av 1920-tallet la en gruppe på seks Australorp-høner gjennomsnittlig 309,5 egg per høne i en 365-dagers periode. En annen Australorp-rekord ble satt av en høne som produserte 364 egg i en 365-dagers periode.

Mens disse er eksepsjonelle registreringer satt av eksepsjonelle høner, er svarte Australorps som rase kjent for deres evne til å legge store mengder store, brune egg..

Beskrivelse:  Som det fremgår av navnet deres, er de svartefjærede. I sollyset har deres voksne fjær en slags iriserende, grønn nyanse med noen lilla. Fargetypen endres med vinkelen på lyset som faller på de - en funksjon som er vanskelig å fange godt på et fotografi. Med deres lyserøde kam og hakelapper er de en veldig attraktiv fugl.

  Australorps kylling -  Foto: Michael Zysman | Shutterstock

Til tross for deres mørke fjær er huden hvit, det er på grunn av deres gener fra Orpington. De kan få en vekt på 3,8 - 4,7 kg for haner (over et år gammel) og 3,4 kg for unghaner (opp til ett år gammel). Hønene, ifølge standarden, vil være 3 til 3,6 kg ved voksen alder.

Kvaliteten på kjøttet er utmerket, med god smak og god tekstur. De er en ekte dual-purpose rase, gode både som egglegger og som kjøttrase. Australorp er en ideell fugl for frittgående hønsehold, da de har et godt temperament. 

Egg: Eggene er lysebrune. Minstevekten for egg er 55 gram.

Farger: Australorps høns finnes i flere farger: Svart, Hvit, Blå randtegnet.

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett