ImageBeskrivelse:
Dette er store fugler, hannen er 117 cm fra nebb til spissen på stjerten. Hunnen måler 94 cm. Hannen har glinsende mørke fjær på kroppen, røde hudfolder i halsen. På brystet har den en mørk hårdott som stikker ut. Hunnen er matter i fargen og mangler de røde hudfoldene, og ofte hårdotten i brystet. Villkalkunen er blitt domestisert og avlet på for å få fram individer beregnet på kommersiell utnyttelse. Av domestiserte kalkuner ligner bronsjekalkunen mest på villkalkun. Andre kjente former er crøllvitserkalkun og hvit kalkun.

 

Utbredelse:
Hekker og finnes i østlige deler av USA, samt enkelte vestlige områder. Villkalkun finnes i to varianter, Ocellated Turkey (Meleagris ocellata), Wild Turkey (Meleagris gallopavo), førstnevnte er utbredt i Mexico og Guatemala, men den den andre som er ganske lik ,er utbredt i Nord-Amrerika.

ImageBiotop:
Åpne skogsområder, plasserer reiret under busker, i høyt gress, eller kratt. Villkalkunen parrer seg med flere hunner, de finner og lager reirplass selv uten hannen. Legger 10-12 egg som er hvite med lyse prikker. De klekkes etter 28 dager. Kyllingene går etter en dag.

Avbildet er en bronsjekalkun hann og en kylling med blanding bronsje og villkalkun.

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett