Foto Tim Zurowski | ShutterstockBeskrivelse: Kalifornisk toppvaktel er en liten bakkelevende fugl i familien tannvaktler utbredt i Nord-Amerika. Disse fuglene har en buet fjærtopp laget av seks fjær, som står fremover: svart hos hannen og brunt på hunnfuglen; flankene er brune med hvite striper. Hannene har en mørk brun hette og et svart ansikt med en brun rygg, en gråblå bryst og en lysebrun buk.

Hunn og ungfugler er hovedsakelig gråbrune med en lys buk. Deres nærmeste slektning er Gambels vaktel, som har en mer sørlig distribusjon og en lengre topp på 6,4 cm, et lysere hode og et mere skjellaktig utseende. De to artene skiltes for 1-2 millioner år siden, under senpliocen eller tidlig pleistocen. Det er nasjonalfuglen i California.

Habitat: De liker områder med busker, og åpne skoger i vestlige Nord-Amerika.

Hekking: Reiret er en grunn grop foret med vegetasjon på bakken under en busk eller et annet deksel. Hunnen legger vanligvis ca. 12 egg. Når de klekkes ut, forenes kyllingene med begge voksne. Ofte grupperer familier sammen, i flerfamilier som "fellesavler" og som inkluderer minst to hunner, flere hanner og mange avkom. Hanner forbundet med familier er ikke alltid de genetiske fedrene. I gode år vil hunner legge mer enn en omgang, slik at den klekker kyllinger med tilhørende hann og legger egg en ny omgang, ofte med en annen tilhørende hann.

Foto: Keneva Photography | Shutterstock                                                       Utbredelse : Den opprinnelige bestanden av denne arten omfatter vestkysten av Nord-Amerika fra British Columbia gjennom Baja California Mexico.

 

Lyd:

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett