Med utsikt over vakre Hoston og Hostovatnet i Sør-Trøndelag har Ann Eva Hoston bygd flotte volierer for prydfugler på heimgården. Her finnes både fasaner, påfugler, duer, høns og ender. 

Selv rekner Ann Eva seg for nybegynner, det er tre år siden hun fattet interesse for denne spennende hobbyen. Vi mener hun har hatt en bratt læringskurve, anlegget bærer preg av at her er det en jente som har tilegnet seg kunnskap om både volierebygging og hold av prydfugler på veldig kort tid. Det er store og oversiktlige volierer med plasser for fuglene til å stikke seg unna for å få være i fred.

I volieren til svømmefuglene er det en stor dam der de kan boltre seg med den flotteste utsikten de kan ønske seg. Badevann er og svømmefugler er uadskillige forutsetninger, det gir en flott og ren fjærdrakt, og en ren fjærdrakt beskytter samtidig mot kulde på vinteren. Brudeender og mandarinender har rugekasser "helt etter boka". I skrivende stund har nettopp eggene hos Brudeanda klekket i den ene kassen. 

Et eget lite hus til ruging og klekking av egg har Ann Eva også bygd. Her står Brinsea rugemaskiner på rekke og rad, Ova Easy Advance 380 EX, Ova Easy Advance 190 EX, Octagon Advance 40, og til slutt Octagon Advance 20. Den minste Ova Easy Advance brukes kun til ruging av egg til svømmefugler forteller Ann Eva.

Påfuglene er naboer til "rugehuset". I den store volieren er det både blå og hvit indisk påfugl. Også et dueslag har det blitt plass til i denne romslige volieren.

Rett ovenfor "rugehuset" holder den hvite ørefasanen til. Maken døde dessverre ikke lenge etter den kom til gards, den tålte nok ikke flyttingen. Er det noen som har en hann hvit ørefasan til overs så ta kontakt med Ann Eva. 

Fjøset er nå overtatt av mange forskjellige raser prydhøns, samt en flokk med brevduer. I fjøset er det også avdelinger for kyllinger, alt etter alder, nyklekte på et sted, og de som er noen uker gamle på et annet.

 

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett