Foto og eier: Endre Romuld Opprinnelse: Sussex er en tung hønserase som stammer fra grevskapet Sussex i England. Sussex har også fått navnet fra grevskapet. Den er framavlet som kjøtt- og verperase, og i dag er det en kombinasjonsrase som ofte blir brukt som utstillingsrase. Dette er en av de eldste hønserasene vi har, og har vært holdt i over 100 år.

Beskrivelse: Den ligner litt på Dorking, og det eneste som skiller dem er fargen. Rasen har kjøtt med hvitt og finfibret kjøtt. Hønene begynner å verpe når de er rundt 5–6 måneder gamle. De er svært gode eggleggere, også om vinteren. Hønene er også rugevillige og flinke til å ta av seg kyllingene sine. Kyllingene vokser fort og blir raskt befjæret. Rasen er hardfør og har rolig temperament. Dvergvarianten stammer fra Tyskland og England. Eggene er gulbrune til gulaktige, og veier 55 gram (35 gram for dverg). Hanen veier 3–4 kg, og hønen veier 2,5 – 3 kg. For dverg veier hanen 1 kg, og hønen 800 gram.

Foto: Tormod Sæthre 

Farger:

Lys/columbia, Blå/columbia, Gul/columbia ,Rød/columbia, ,Brun, ,Trefarget, Sølvgrå.

 

 

 

Kilder: Wikipedia,  Department of Animal Science Oklahoma University


 

Dverg sussex


ImageOpprinnelse: Sussex-dvergene er av forholdsvis ny dato, det var engelskmennene som var foregangsmenn av framavlingen av dverger fra de store sussex. De krysset inn dverg Brahma, colombia dverg-Wyandotter samt gamle engelske kamphøns. Det er en god egglegger, livlig og fortrolig av vesen.

 

Rasekjennetegn: Både når det gjelder kroppsform og farver er de som Sussex stor rase.

Vekt: Hane: 1000 gram, høne: 800 gram.

ImageEgg: Skallfarge: Lys gul, kremfarget. Minstevekt for rugeegg er: 35 gram.

 

Avbildet er 1.1 gul sussex dverg.

Kilde:Skandinavisk Fjærkrestandard

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett