Beskrivelse: Palmeduen er en liten due. Lengde 25-27 cm, vekt 70-92 gram. Hodet og ryggen er rosa-brun, vingene blå-grå og buken hvitaktig. Det er en liten hvit flekk på haken/under nebbet og lange hvite tupper på de ytre halefjærene. Den er også kjent som Laughing Turtle Dove på engelsk.
Kalleropet er som et lavt cu-oo eller tik-oo, og repetert monotont; mykt, lavt tu-hoop.

De spiser hovedsakelig frø, samt litt frukt, blomsterløk og insekter, de finner det meste av maten på bakken.

Utbredelse:Palmeduen er til stede i Afrika og Asia. I afrikanske omfatter de det meste av kontinentet unntatt Sahara og noen vestlige regioner. Videre i Asia til India. Arten har blitt innført til Australia.

Habitat: Den holder generelt til i urbane områder, og kan sees i parker, hager, gater og jernbaner. De blir ofte sett kallende fra strømledningene i forstadsmiljøer. Palmeduen trenger sjelden inn i omkringliggende buskas.

Hekking: Palmeduen lager vanligvis sitt eget reir i løpet av ca to dager, hannen samler materiale som hunnen tilpasser i reiret. Reiret er en skrøpelig bolle med kvister og blader, 8-14 cm brede, foret med fint materiale som røtter. Det er vanligvis plassert i en kløft i et tre. Den bruker også reir av andre fugler.<br< Eggleggingen sesongen er hele året, med en topp fra august-desember. Den legger 1-6, vanligvis to egg, som ruges av begge kjønn i 12-14 dager. Foreldrene endrer turnus to ganger daglig: hunnen ruger på natten, og hannen tar dagskiftet.
Kyllingene fôres ofte den første uken av sitt liv, 1-4 ganger i timen, senere blir de matet 0-2 ganger i timen. De tre første dagene blir foret bare med duemelk, et oppgulp i form av et ostelignende sekret fra den fortykkede slimhinneveggen i kroen. Deretter blir de fôret med en blanding av små og store frø. Ungene blir i reiret i 12-13 dager. Tre til fire dager før de har lært å fly forlater de reiret for omkringliggende buskas.

Lyden av Palmedue:

 

blog comments powered by Disqus